Založ si blog

V marci opäť vyberáme medzi Bubli-colou a Bubo-colou, o komunistoch preto radšej ani slovo

Síce je téma marcových volieb teraz dosť preberaná, no nemohol som odolať a neprispieť svojou troškou do debaty. Viete aký je rozdiel medzi Bubli-colou a Bubo-colou ? Obe sú rovnako tmavej farby, len ak Bubli-colu postavíte do iného svetla, zdá sa vám svetlejšia. Chutia takmer rovnako a zlepené ústa máte po oboch tiež rovnako. Chuťový rozdiel by ste hľadali márne. Možno ak ste veľký odborník na potraviny a sladené nápoje, tak by ste po dlhodobej analýze dokázali rozpoznať jemný rozdiel, ktorý je však pre bežného spotrebiteľa takmer nepostrehnuteľný.

Obrovský rozdiel je len v etikete a v reklame. Bubli-cola má etiketu iného sfarbenia než Bubo-cola. Je to preto, aby ich bežný spotrebiteľ vedel hneď rozlíšiť, pretože podľa chuti by to bolo veľmi namáhavé. O tom či sa niečo predá rozhoduje obal a nie obsah. Čím viac reklám a krajších rečí o produkte vediete, tým skôr presvedčíte spotrebiteľa, že má zvoliť práve váš tovar. Zloženie aj tak nikto nečíta, rozhoduje marketing a reklama. Známe tváre sú tiež veľkým plusom. Ak ich pár máte, ste za vodou, ak nie, je ich nutné vyrobiť prostredníctvom médií. Spotrebiteľa nepresvedčí, keď budete vychvaľovať zloženie vášho produktu, to možno ani nezaregistruje. Presvedčí ho kvalitný, nič nehovoriaci slogan, ktorý veľa sľubuje a humorné, či urážlivé vyjadrenia na úkor konkurenčnej značky.

Veľmi dobrým pomocníkom je tiež hádzanie špiny na druhú značku. Viete koľko ľudí presvedčí, keď predstaviteľ Bubli-coly obžaluje predstaviteľa Bubo-coly, že do svojho nápoja dáva nebezpečné látky ? To dokáže zamiešať karty v predaji. Celá mediálna pozornosť je venovaná len súboju Bubli-coly a Bubo-coly. Veď to sú hlavné značky a je jasné, že vyhrá jedna z nich. Všetko ostatné, čo by mohlo byť relatívne nebezpečné pre tradičný súboj Bubli-coly a Bubo-coly je treba ignorovať a diskreditovať. Je jedno, či vyhrá Bubli-cola alebo Bubo-cola, nič sa nezmení. Práve preto je treba sledovať len ich súboj a ignorovať všetko ostatné. Treba prinášať „nekompromisné“ a „objektívne“ analýzy a správy z ich súboja, aby sa pozornosť spotrebiteľa zamerala len na nich a nevšímala si nič iné. Na základe toho si bude môcť spotrebiteľ náležite vybrať a podporiť svoju značku. Vôbec nezaregistruje, alebo ak aj, tak tomu nebude venovať pozornosť, že okrem tradičných značiek „kvality“, sa na poli vyskytli aj iné nápoje.

 

Politická propaganda na hodine telesnej výchovy?

07.09.2017

Včera som tak kráčal cez mesto a v jednom momente som zbadal skupinku žiakov základnej školy v úboroch, vedenú zrejme učiteľom telesnej výchovy na blízke ihrisko. Pravdepodobne chceli využiť dobré počasie a tak sa vybrali z krytej školskej telocvične von. Bežný obrázok. Problém však bol s pánom, ktorého som (dúfam správne) identifikoval ako učiteľa, respektíve [...]

Patrí nahota na verejnosť a dá sa obhajovať „umeleckosťou“ ?

10.08.2017

Pred pár dňami preletela médiami správa o dvoch nahých „umelkyniach“, ktoré predvádzali svoje „vystúpenie“, resp. performance v podchode v Topoľčanoch. „Umelkyne“ boli počas performance nahé len určitú chvíľu, no to zjavne stačilo k rozpútaniu ostrej diskusie na tému nahoty na verejnosti. Pridal tomu aj fakt, že na „umelkyne“ [...]

Vnútromaternicový tablet – urobte radosť vašej ratolesti v prenatálnej fáze!

18.04.2017

V tomto článku nie je ani štipka pravdy. Je celý vymyslený od začiatku až po koniec. Nehľadajme v ňom skutočnosť a ani náznak odrazu reality. Odporúčam ho nečítať, lebo je to stupídny nonsens a výkrik do tmy. S vďakou, úctou a ospravedlnením, Autor. Každé dieťa si zaslúži prístup k najmodernejším informačným technológiám. Veď aj nám bol dopriaty prístup k [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Tomáš

Nechcem moralizovať. Píšem svoje názory a postrehy, ktoré sa budem snažiť podať čo najzrozumiteľnejšie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 273089x
Priemerná čítanosť článkov: 4076x

Autor blogu