Založ si blog

Politika „otvorených dverí“ pre migrantov, alebo čo je vlastne v pozadí ?

Politika tzv. „otvorených dverí“, ktoré necháva Európa dokorán otvorené pre všetkých migrantov z Blízkeho východu už stihla rozdeliť Európu na dva tábory. Na jednej strane sú tu konkrétni vrcholoví politici EÚ a jednotlivých štátov, publicisti a vlastne takmer všetci čo majú na verejnú mienku nejaký vplyv a na druhej strane sú očividne vystrašené masy obyvateľov Starého kontinentu. Spočiatku som sa veľmi tejto otázke nevenoval, ale po tom čo sa začali množiť incidenty, ktorých účastníkmi boli aj migranti a rôzne správy o útokoch cudzincov na domáce obyvateľstvo najmä v undergroundových médiách, som nemohol než spozornieť.

Elita, ktorá má vplyv a ponúka otvorené dvere sa obvykle kryje argumentmi o tom, že sa musíme správať humánne a že Európa má predsa morálne hodnoty na neviem akej úrovni a preto by sme ich mali prijať. Nejako moc sa nerozpráva o tom, že je rozdiel medzi ekonomickými migrantmi, ktorých je v tej mase neúrekom a o skutočnými utečencami. Akoby to vôbec nikoho kompetentného netrápilo, že mnoho migrantov sem ide len kvôli žmýkaniu sociálneho štátu, ktorý platia starí osadníci. Jasne, veď kompetentní to neplatia. To predsa platia nejakí chudáci muklovia. Nikoho netrápia šengenské hranice a nikoho netrápi, že ich veselo prekračujú tisíce ľudí.

Medzi ľuďmi očividne rastie nepokoj a strach pred masami, ktoré sa sem valia. Toto však zrejme trápi len predstaviteľov V4 a nikoho iného. Paradoxom je, že sa elita a ich pomocná skupina (publicisti, „odborníci“ atd…) oháňa hodnotami a humanizmom a akosi zabúda na hodnotu demokracie. Predovšetkým by mali slúžiť tým a ochraňovať tých, ktorí sú občanmi štátu a únie, ale zrejme to je len vedľajšie. Všetko tomu zatiaľ nasvedčuje.

Vo všeliakých, najmä undergroundových, médiach sa objavujú informácie o zatajovaní rôznych útokov a tutlaní skutočnosti. V mainstreamových médiach sa zas objavujú upokojujúce informácie rôznych odborníkov a rozhovory o tom ako sme všetci šťastní, že môžeme napĺňať hodnotu humanity. Najskôr som nerozumel tomu, či elita nevidí čo sa v skutočnosti deje a čomu Európa v skutočnosti čelí. Sú však predstavitelia elity skutočne slepí ? Ja osobne si to nemyslím a preto sa skôr pýtam na otázku, čo stojí v pozadí ich absurdných činov a vyhlásení.

Zapálenie vianočného stromčeka v Bruseli, sexuálne útoky v Kolíne, podpálenie tábora v Slovinsku, devastácia autobusov v Maďarsku a rôzne iné útoky na „starých“ Európanov a ich hodnoty. Ako chce niekto presadzovať hodnoty humanity, keď čelí svojej vlastnej skaze ? Veď je to absurdné. Ako môžem voči niekomu prejavovať humanitu, keď on mi prejavuje neznášanlivosť ? To je číre bláznovstvo, nonsens a takmer samovražedný akt. História nás učí, že vždy za všetkým hľadaj nejaké pozadie. Môže byť ekonomické, alebo geopolitické. Takže otázka je, pre koho a ako veľmi by bola súčasná situácia výhodná ?

Politická propaganda na hodine telesnej výchovy?

07.09.2017

Včera som tak kráčal cez mesto a v jednom momente som zbadal skupinku žiakov základnej školy v úboroch, vedenú zrejme učiteľom telesnej výchovy na blízke ihrisko. Pravdepodobne chceli využiť dobré počasie a tak sa vybrali z krytej školskej telocvične von. Bežný obrázok. Problém však bol s pánom, ktorého som (dúfam správne) identifikoval ako učiteľa, respektíve [...]

Patrí nahota na verejnosť a dá sa obhajovať „umeleckosťou“ ?

10.08.2017

Pred pár dňami preletela médiami správa o dvoch nahých „umelkyniach“, ktoré predvádzali svoje „vystúpenie“, resp. performance v podchode v Topoľčanoch. „Umelkyne“ boli počas performance nahé len určitú chvíľu, no to zjavne stačilo k rozpútaniu ostrej diskusie na tému nahoty na verejnosti. Pridal tomu aj fakt, že na „umelkyne“ [...]

Vnútromaternicový tablet – urobte radosť vašej ratolesti v prenatálnej fáze!

18.04.2017

V tomto článku nie je ani štipka pravdy. Je celý vymyslený od začiatku až po koniec. Nehľadajme v ňom skutočnosť a ani náznak odrazu reality. Odporúčam ho nečítať, lebo je to stupídny nonsens a výkrik do tmy. S vďakou, úctou a ospravedlnením, Autor. Každé dieťa si zaslúži prístup k najmodernejším informačným technológiám. Veď aj nám bol dopriaty prístup k [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Tomáš

Nechcem moralizovať. Píšem svoje názory a postrehy, ktoré sa budem snažiť podať čo najzrozumiteľnejšie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 271795x
Priemerná čítanosť článkov: 4057x

Autor blogu