Založ si blog

Ples v opere a tzv. prominenti versus chudoba

Včera sa uskutočnil ples v starej budove SND. Tak ako každý rok sa sem nahrnula tzv. smotánka a tzv. prominenti. Je to ukážka toho ako dobre sa na Slovensku žije a ako sme všetci šťastní, že môžeme obdivovať našu elitu, či už ekonomickú, športovú, kultúrnu (smiech) alebo neviem ešte akú.

Mnohí ľudia určite obdivovali luxus, noblesu, lesk a prepych. Nemo sledovali televízny prenos, alebo fotky na internete. Viem si živo predstaviť, ako nejaká staršia pani v špinavých teplákoch, vo svojom jednoizbovom byte mieša hrniec s riedkou zeleninovou polievkou a v nemom úžase sleduje zábery na našu elitu a to ako sa predvádzajú. Na stole jej leží nezaplatený účet za elektrinu a v starom sklenenom popolníku pár drobných. V skrini má schované nejaké dve stovky čo jej zostali z dôchodku a kŕčovito sa ich snaží ušetriť, aby z nich mohla dať niečo svojmu vnukovi keď ju príde navštíviť a aby mohla zaplatiť za byt a energie.

Vo vlaku sedí študent vysokej školy a číta .týždenník, pričom letmo pozrie na notebook a vidí v Topspravodajstve nejaké zábery z plesu. V hlave sa mu preháňajú myšlienky na to, ako aj on raz keď doštuduje zbohatne a tiež bude chodiť pravidelne v januári na ples. Ide za svojou rodinou, ktorá mu horko ťažko financuje štúdium. Obaja rodičia drú ako kone, aby zabezpečili pre svojho syna vzdelanie. Syn je presvedčený, že on nebude drieť, lebo on má nápady, je aktívny, tvorivý a priebojný. Ako by sa jemu mohlo stať, že bude drieť. To neprichádza do úvahy. On vie, že za všetko môže sociálna demokracia a komunisti, keby môže hneď ich odstráni. Potom príde revízor a vypýta si cestovný lístok. Študent vytiahne bezplatný cestovný lístok a keď mu ho vlakvedúci označí, spokojne ho vráti do peňaženky k poslednej 5 eurovke čo mu zostala.

Na hlavnej stanici sedí bezdomovec. Pred nosom mu preletí luxusné auto, ktoré sa ponáhľa so svojím „vzácnym“ obsahom k historickej budove SND. Keď ho sleduje a v čiernom odlesku pozoruje svoju tvár, ticho uvažuje nad tým, čo by robil, keby v tom aute sedí práve on. Mal by sa určite dobre, ale to nie je podstatné. Veď on sa tam nikdy nedostane, takže je to jedno. Potom uvidí ako sa k nemu blíži nejaký človek v slušnom oblečení a svoje myšlienky a snahy zameria na prosby o pár drobných. Keď ich naveľa získa, ide si kúpiť lacné víno, aby dokázal v zime zaspať a v alkoholovom opojení snívať o tom, ako teplo by mu bolo v SND.
Včera sa uskutočnil ples v SND. Včera mi prišlo špatne.

Politická propaganda na hodine telesnej výchovy?

07.09.2017

Včera som tak kráčal cez mesto a v jednom momente som zbadal skupinku žiakov základnej školy v úboroch, vedenú zrejme učiteľom telesnej výchovy na blízke ihrisko. Pravdepodobne chceli využiť dobré počasie a tak sa vybrali z krytej školskej telocvične von. Bežný obrázok. Problém však bol s pánom, ktorého som (dúfam správne) identifikoval ako učiteľa, respektíve [...]

Patrí nahota na verejnosť a dá sa obhajovať „umeleckosťou“ ?

10.08.2017

Pred pár dňami preletela médiami správa o dvoch nahých „umelkyniach“, ktoré predvádzali svoje „vystúpenie“, resp. performance v podchode v Topoľčanoch. „Umelkyne“ boli počas performance nahé len určitú chvíľu, no to zjavne stačilo k rozpútaniu ostrej diskusie na tému nahoty na verejnosti. Pridal tomu aj fakt, že na „umelkyne“ [...]

Vnútromaternicový tablet – urobte radosť vašej ratolesti v prenatálnej fáze!

18.04.2017

V tomto článku nie je ani štipka pravdy. Je celý vymyslený od začiatku až po koniec. Nehľadajme v ňom skutočnosť a ani náznak odrazu reality. Odporúčam ho nečítať, lebo je to stupídny nonsens a výkrik do tmy. S vďakou, úctou a ospravedlnením, Autor. Každé dieťa si zaslúži prístup k najmodernejším informačným technológiám. Veď aj nám bol dopriaty prístup k [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Tomáš

Nechcem moralizovať. Píšem svoje názory a postrehy, ktoré sa budem snažiť podať čo najzrozumiteľnejšie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 273036x
Priemerná čítanosť článkov: 4075x

Autor blogu