Založ si blog

Komunista ! Bu bu bu !

Tento stručný článoček venujem, podľa môjho názoru, jednej z najzávažnejších chorôb postkomunistických krajín a to démonizácií pojmov a fóbií zo všetkého, čo má súvis s marxizmom.

V prvom rade je veľkým problémom démonizácia pojmov spojených s minulým režimom. Keď sa povie slovo komunista, komunizmus, socializmus, kolektivizmus atd. tak sa v ľuďoch dostaví priebežne pestovaný strach z týchto pojmov, ktorý je však často neopodstatnený. Nie raz sa mi stalo, že som počul predkladané slová v zmysle nadávok, ktoré boli smerované inej osobe. V ľuďoch je pestovaný strach pred týmito pojmami ako keby sa jednalo o nejaké pekelné výrazy pričom reálne by ich mnoho ľudí nevedelo ani ako tak definovať. Poznáme len naučené a dookola opakované frázy, ktoré absolútne postačujú.

Za komunizmu sa nemohlo cestovať. Za komunizmu nebol dostatok banánov. Komunisti vyvlastnili podniky atd. Stále opakované frázy dokonale a dôsledne ničia od detstva akékoľvek náznaky kritického myslenia pričom vytvárajú súbor démonických pojmov spojených s komunizmom. Akékoľvek alternatívne myslenie je dopredu odsúdené na neúspech, pretože s týmito pojmami sa už dopredu pracuje ako s niečím negatívnym a teda v momente kedy človek vysloví pojem napr. socializmus, tak je zaškatuľkovaný a zatriedený v kolónke „komunista – zlý človek“. Osobne mám pocit, že sa tento „slovník pekelných výrazov“ neustále obohacuje a najbližšie možno pribudne na jeho strany už aj pojem sociálnej demokracie.

V druhom rade je to problém fóbie z marxizmu a všetkým súvisiacim. Opäť je veľkou ranou pre akékoľvek alternatívne myslenie dôsledne pestovaný averz a fóbia ako neopodstatnený strach. Marxizmus je filozofický smer, ktorý nie je vonkoncom mŕtvy a stále má čo ponúknuť. Kríza kritického myslenia je v plnom prúde a alternatívne myslenie je dokonale potlačované dopredu nainštalovanými „správnymi“ a „pravdivými“ názormi na všetko čo súvisí s ľavicovým zmýšľaním.

Politická propaganda na hodine telesnej výchovy?

07.09.2017

Včera som tak kráčal cez mesto a v jednom momente som zbadal skupinku žiakov základnej školy v úboroch, vedenú zrejme učiteľom telesnej výchovy na blízke ihrisko. Pravdepodobne chceli využiť dobré počasie a tak sa vybrali z krytej školskej telocvične von. Bežný obrázok. Problém však bol s pánom, ktorého som (dúfam správne) identifikoval ako učiteľa, respektíve [...]

Patrí nahota na verejnosť a dá sa obhajovať „umeleckosťou“ ?

10.08.2017

Pred pár dňami preletela médiami správa o dvoch nahých „umelkyniach“, ktoré predvádzali svoje „vystúpenie“, resp. performance v podchode v Topoľčanoch. „Umelkyne“ boli počas performance nahé len určitú chvíľu, no to zjavne stačilo k rozpútaniu ostrej diskusie na tému nahoty na verejnosti. Pridal tomu aj fakt, že na „umelkyne“ [...]

Vnútromaternicový tablet – urobte radosť vašej ratolesti v prenatálnej fáze!

18.04.2017

V tomto článku nie je ani štipka pravdy. Je celý vymyslený od začiatku až po koniec. Nehľadajme v ňom skutočnosť a ani náznak odrazu reality. Odporúčam ho nečítať, lebo je to stupídny nonsens a výkrik do tmy. S vďakou, úctou a ospravedlnením, Autor. Každé dieťa si zaslúži prístup k najmodernejším informačným technológiám. Veď aj nám bol dopriaty prístup k [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Tomáš

Nechcem moralizovať. Píšem svoje názory a postrehy, ktoré sa budem snažiť podať čo najzrozumiteľnejšie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 273025x
Priemerná čítanosť článkov: 4075x

Autor blogu